x

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ναι ΡΕ … θέλω μια ΕΛΛΑΔΑ Ελεύθερη – Δες τι Άφησες να Γίνει και τι ακόμα Έρχεται

Δεύτερο Μέρος – 2 από 5 // Δες τι Άφησες να Γίνει και τι ακόμα Έρχεται
Δείτε το πρώτο μέρος εδώ
Γράφει ο Αυτά ……….
συνεχίζουμε
Αλλά θα μου πείτε …… «Εσύ ρε κόπανε μπορεί να θέλεις και να θέλεις ….. εμάς μας ρώτησες ; «
ΌΧΙ και ούτε πρόκειται ….. και ο λόγος είναι απλός.
Εάν ξέρατε τι θέλατε …. τότε δεν θα είχατε αφήσει τα πράγματα να φτάσουν εδώ που έφτασαν.
Σίγουρα δεν θέλατε να μείνετε χωρίς δουλειά, ούτε να σας βάζουν να πληρώσετε τον ένα φόρο μετά τον άλλο, οπωσδήποτε δεν θέλατε να ψωφολογάτε στην πείνα και να μείνετε άστεγοι ώστε να δείτε και να γευτείτε το πως είναι η ζωή στο χαρτοκούτι, στο πεζοδρόμιο, κάτω από την γέφυρα, στο παγκάκι και γω δεν ξέρω που αλλού, ούτε να σας κυνηγάει ο σπιτονοικοκύρης για το ενοίκιο, η τράπεζα για το δάνειο, ο μπακάλης για κείνο το κουτί γάλα που πήρατε τον προηγούμενο μήνα, σίγουρα δεν θέλατε το παιδί σας να τρικλίζει από την πείνα, εσείς να μην τολμάτε να κυκλοφορήσετε έξω όταν νυχτιάζει, ούτε βέβαια και να κοιμάστε κλειδαμπαρωμένοι με ανοιχτό το ένα μάτι, σιγουρότατα δεν θέλατε να σας πηδήξει ο κάθε τυχάρπαστος και ο πουλημένος δικαστής να σας λέει ότι δεν έπρεπε να αντιδράσετε γιατί δημιουργείτε ψυχολογικά προβλήματα ή τραύματα στον ληστή σας, ενώ θα έπρεπε να καθίσετε να σας πηδήξει, να σας σφάξει πρώτα και μετά να διαμαρτυρηθείτε, ούτε βεβαίως-βεβαίως θέλατε να φτάσετε στο σημείο να δοκιμάσετε πως τρίβεται το σχοινί στο λαιμό σας.
Για αυτά και άλλα πολλά λοιπόν ….. δεν έχω καμμιά όρεξη να σας ρωτήσω ….. διότι σας θεωρώ εκ προοιμίου ηλίθιους (μιλάω για την μάζα …. οι λίγοι πάντα θα εξαιρούνται) πράγμα το οποίο φροντίζετε να αποδεικνύετε σε κάθε στιγμή …. αλλιώς είπαμε δεν θα λουζόμαστε αυτά που συμβαίνουν σήμερα.
Έχω πολλά να σας σούρω ….. θα παραμείνω όμως μόνο σ” αυτά που υπάρχει μια πιθανότητα, και έχετε μια ευκαιρία να προσπαθήσετε να τα διορθώσετε οπότε θα επικεντρωθούμε στα τελευταία σαράντα χρόνια …. χρόνια στα οποία όλοι μας παίξαμε τον δικό μας ρόλο – καλό ή κακό.
Δεν σου άρεσε η κατάσταση μέχρι το ’74 (δεν είμαι υπέρ της τότε χούντας) και έχαψες το δόλωμα …. τρομάρα σου, περί Δημοκρατικής αποκατάστασης. Το τυρί το έβλεπες …. την φάκα όχι, άσε που ακόμα να το καταλάβεις.
Έτρεξες και έγλειψες κώλους και κώλους για να γίνεις δημοσιοκοπρίτης και κομματόσκυλο ώστε να χλαπακιάσεις τον αγλέουρα, πήρες δάνεια, διακοποδάνεια, καταναλωτικά και λοιπά νομίζοντας ότι άλλοι θα τα πληρώσουν.
Έφαγες …. έφαγες … στην υγειά των κορόϊδων, αλλά ήρθε η ώρα να μπει και στον δικό σου κώλο το αγγούρι …. πως πάει …. το φχαριστιέσαι ;
Το μόνο που σε ένοιαζε ήταν να περιδρομιάσεις, τίποτε άλλο …. δεν κοίταζες γύρω σου, δεν σε έννοιαζε απολύτως τίποτε ….. και άφησες τους πουλημένους Λεχρίτες να διαλύσουν τα πάντα – άσε δε που όχι μόνο τους σιγοντάριζες αλλά πολλές φορές έπαιρνες και συ μέρος σ” αυτό που έκαναν.
Και τι έκαναν ρε ΗΛΙΘΙΕ ; το έχεις καταλάβει ;
Μάλλον όχι ….. αν το είχες καταλάβει θα είχες αντιδράσει, θα είχες ξεκουνήσει από την μούχλα σου.
Αλλά εγώ -και όχι μόνο- γι” αυτό είμαι εδώ …. να σου το τρίψω στην μούρη ….. μπας και ξυπνήσεις και βοηθήσεις να αλλάξει αυτή η καταστροφή που έχει επέλθει και όση ακόμη έρχεται ή σχεδιάζεται να επιβληθεί.
ΛΟΙΠΟΝ …. ας δούμε τι άφησες να γίνει ;
Άφησες να διαλύσουν κάθε βιοτεχνία και βιομηχανία, να σταματήσουν κάθε αναπτυξιακή δράση και πρωτοβουλία ….. οπότε που θα βρεις δουλειά λεβέντη μου …. φάε τώρα ανεργία !!
Σε πείσανε να το ρίξεις στο καθησιό ….. ποιος περιμένεις να δουλέψει λοιπόν για σένα ;
Και άντε βρήκες κάποιους που το έκαναν …. όσο λίγα και αν τους έδινες όμως …. αυτά τα χρήματα έφευγαν για τόπους, ξένους κοντινούς ή μακρινούς …. η δική σου τσέπη άδειαζε … και συ έτρεχες για δάνεια.
Σου είπανε ότι οι ωραίοι έχουν χρέη …. και έτρεξες να πάρεις ,,,, να πας στην Μύκονο να αποχτήσεις «περηφάνεια» . Σου είπανε ότι πρέπει να δείχνεις όχι μόνο να είσαι …. και πήρες 5λιτρα Καγιέν, Μαζεράττι, Λότους και λοιπά για να κυκλοφορείς …. που ρε καραμήτρο στους καρόδρομους ; Και όσο έρεε το μόνεϋ από το μπάνγκ του “βαζες βενζίνη …. τώρα τι του δίνεις …. σανό ;
Στο τέλος ΜΑΛΑΚΑ …. έμεινες να κωλοτρίβεσαι στον κανεπέ ή στην καφετέρια με την τσέπη άδεια και τα δάνεια στην πλάτη.
Σου “πανε ότι πρέπει να έχεις ΜΑΣΤΕΡ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ …. έστω και αν δεν σου έκοβε να κάνεις μια διαίρεση (παλιά λέγαμε ότι μερικοί δεν ήξεραν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο ….. σήμερα φτάσαμε να λέμε ότι ούτε μισού γαϊδουριού – καν ολόκληρου) αλλά αφού πλήρωνε ο ντάντυ, τα “σκαγε χοντρά ο φάδερ τα ακούμπησες χοντρά και να το περιπόθητο χαρτάκι – και τι το κάνεις μανάρι μου -καθόσον σκληρό- …. ούτε για κωλοσφούγγι δεν κάνει, άλλωστε σου το “παν εκεί που πήγες να πιάσεις δουλειά …. στην καφετέρια, στην πιτσαρία …. στο μπουρδέλο με 300 ευρά μηνιαίως και πολλά σου ήταν ….. το κατάλαβες ή ακόμα ξύνεσαι ;
Όταν σου είπαν θα σε κάνουν φίρμα κατάλαβες τι σου έλεγαν ή ονειροβατούσες νομίζοντας ότι θα σφάζονται στο παλκοσένικο για τα τραγουδιάρικα ταλέντα σου και θα τρέχουν τα σάλια τους μπροστά στην ομορφιά και τα κάλλη σου ; Για άλλου είδους φίρμα σε προόριζαν μανάρι μου …. την φίρμα του γλείψε και του σκύψε …. εσύ τώρα πλέον σίγουρα το έχεις καταλάβει από τα φάρδυτα που απόχτησες …. αλλά είναι αργά για δάκρυα πλέον … δέστο όμως από την καλή πλευρά … απόχτησες διαστολική εμπειρία … μπορεί και κανά παράσημο !!!
Τους άφησες -αν δεν το επεδίωξες- να αλλοιώσουν τελείως την ψυχή και το είναι σου …. και έμεινες να τρέχεις γλείφοντας και σκύβοντας από δω και από κει ….. γίνατε τόσοι πολλοί που πια δεν πιάνει η μπογιά σας, όσες κατουρημένες ποδιές και να φιλήσετε, όσους κώλους και να γλείψετε, όσο και να στηθείτε στα τέσσερα ή μπρούμυτα …. άντε το πολύ να πάρετε κάνα κόκκαλο – μίκρυνε η πίττα και θα μικρύνει και άλλο … και άλλο …. όλο και λιγότεροι θα παίρνουν καλό κομμάτι, μερικοί ψίχουλα και οι υποδέλοιποι τον πούλο !!
Έεεη εσύ εκεί στην γωνία …. μην ξερογλείφεσαι, είδες πούλο και γούρλωσες το μάτι …. σε λίγο και αυτός θα γίνει περιζήτητος …. μόνο εικονικός θα κυκλοφορεί, ή πια ….. ζαρζαβατικό και κείνο πλαστικό.
Πέρα από αυτά που έτσι και αλλιώς …. θέλοντας και μη κάποια στιγμή ήδη, γρήγορα ή αργότερα, εύκολα ή με το ζόρι θα τα κατανοήσεις επειδή τα ζεις ή θα αναγκαστείς οσονούπω να τα ζήσεις, έρχονται και άλλα για σένα και τα παιδιά σου.
Αλλά είπαμε χώθηκες τόσο πολύ στην βρώμα και την σαπίλα που το μυαλό σου έγινε κουρκούτι …. και όχι μόνο δεν πήρες είδηση τον χαλκά που σου ετοίμαζαν, τις αλυσίδες που σφυρηλατούσαν, τον τάφο που σου άνοιγαν, αλλά χοροπηδούσες και χαχάνιζες σαν την μαϊμού.
Πάμε τώρα να σου τα πω εν τάχει.
1. Δάνεια – Χρέος
Περνιόσουν για ξύπνιος …. νομίζοντας τους άλλους κουτόφραγκους, και άφησες τα λαμόγια και τα πουλημένα κοπρόσκυλα να στήσουν δουλειές.
Άφησες στο όνομά σου να παίρνουν δάνεια, που έτρωγαν μεταξύ τους …. που σου δίναν να σπαταλήσεις εδώ και κει …. που χαλούσαν αγοράζοντας σαπάκια και μπαχαντέλλες .. που τα κάνανε μίζες και βαλιτσοκουβαλήματα …. που …. που, και σου έραψαν ένα ωραίο τσίφτικο κουστουμάκι, το οποίο ως άλλος Δρακουλιάρης θα σου ρουφάει το αίμα μέχρι να τα τινάξεις …. και που έχει και ένα άλλο ιδίωμα λειτουργεί σαν ιός … από τον ένα ξενιστή περνάει στον άλλο μόλις κάνει την δουλειά του, οπότε εσύ σαν καλός και ψυχοπονιάρης γονιός, θα το αφήσεις-περάσεις και στα παιδιά σου …. το αμάρτημά σου !!!
Αυτό το χρέος που σου φόρτωσαν …. δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπληρωθεί ΠΟΤΕ, στα χάλια και στην διάλυση που έχει φτάσει η χώρα … θα δίνεις θα δίνεις και τελειωμό δεν θα βλέπεις, αντί να λιγοστεύει θα αυξάνει …. εκτός και το μεταφορτώσουμε στην καμπούρα των σχεδιαστών του …. Υπομονή …. αν συνεχίσεις την ανάγνωση θα σου πω για να μάθεις.
2. Ευρωπαϊκή Ένωση
Δεν σου “φτανε που ήσουν ψωροκωσταίος …. μου ήθελες και ευρω-πέος.
Πέταγες από την χαρά σου … γιουσουφάκι μου, όταν χωρίς να σε ρωτήσουν, χωρίς εσύ να διαβάσεις, να ψάξεις και να μάθεις τι εστί … Ευρωπαϊκή Στ-ένωση.
Αφού δεν θέλησες να το κάνεις, τώρα θα μάθεις το ….. βερύ-κοκκό.
Αλλά και αφού σε μπαγλαρώσανε με το έτσι θέλω ….. ούτε εκ των υστέρων υποψιάστηκες – είπαμε χειρότερος από μαϊμού.
Άφησες λοιπόν να σου φορέσουν όχι μία αλλά Τέσσερες Συνθήκες, την μια χειρότερη από την άλλη, αλλά είπαμε εσύ πλέον ήσουν ευρωπαίος …. μάλλον ευρωζωντόβολο !!
Με κάθε μία, σου περνούσαν και ένα νέο χαλκά.
Με την τελευταία που πλέον είναι απόλυτα αυτο-διαμορφούμενη και αυτο-τροποποιούμενη, δεν θα σου κάνουνε απλά την σούφρα κόσκινο … γιατί δεν θα “χεις, θα την έχουν πουλήσει και αυτή στον καλύτερο αγοραστή, καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό Ξυπνοπούλι μου ;
Καλά όχι ότι μέχρι τώρα σε ρώτησαν ποτέ, αλλά τώρα πλέον το έχουν και ψηφισμένο ότι δεν χρειάζεται να σε ρωτήσουν ποτέ.
Αναρωτήθηκες μήπως γιατί δεν φτιάχνουν Ευρωσύνταγμα ;
Πολύ απλά επειδή έστω διατηρώντας τα προσχήματα θα έπρεπε να πάμε σε Δημοψηφίσματα – λες να ήσαν τόσο κορόϊδα να το διακινδυνεύσουν, έτσι το πέρασαν απλά με υπογραφές των τσιρακιών τους – ούτε καν από τα κυνο-κοπρο-βούλεια των χωρών.
Έτσι έφτιαξαν τον ΕΜΣ ή ESM (Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας) και εμείς οι «συνωμοσιολόγοι» σου είπαμε αρκετά, τα διάβασες … έψαξες να μάθεις τι εστί ΕΜΣ ;
Με λίγα … απλά λόγια …. Σου τα παίρνει όλα και συ … όχι μόνο δεν μπορείς να κάνεις κάτι αλλά ούτε και να πεις κουβέντα …. το “πιασες ;;
Οσονούπω …. έρχεται και ο Ευρωστράτουλας !!!
Όχι για να σε φυλάει μαλάκα ….. αλλά για να μην τολμήσεις και κουνηθείς … γκέκε ;;;
Αυτά και άλλα πολλά …. θα σου φορτώσει η καλή εκείνη συνθηκούλα της Λισσαβώνας.
Μην ανυπομονείς, μην βιάζεσαι όμως …. έρχονται και θα επιβληθούν διά …. ροπάλου !!
Διατροφικός Κώδικας (Codex Alimentarius) …. μόνο εγκεκριμένα πλέον.
Κηπάκος και κοτούλες όπου να “ναι πάπαλα ….. καθόσον θα μολύνεις την βιοποικιλότητα, είπαμε μόνο βιομηχανοποιημένα.
Ατζέντα 21 ….. δεν θα σου ανήκει όχι σπίτι κλπ. αλλά ούτε ο κώλος σου (ήδη εδώ έχουν περάσει ότι είσαι ανταλλακτικό εάν το πουν) στο σπίτι θα κωλώσουν -ΕΝΦΙΑ στον ΕΝΦΙΑ … στο τέλος πήρα τον πούλο και έφυα, αν προλάβω- που “σαι ρούφα Αέρα μπόλικο να χορτάσεις τώρα που είναι ακόμα αφορολόγητος για τι σε λίγο δεν …. θα πετάξει σου λέω … θα πετάξει, όπως πέταξε ο Ήλιος και το Νερό έστω και αν το πάνε να στο ρίξουν στα μουλωχτά – Ισπανία και λοιπές δεν πέρασε … επιβλήθηκε.
Θα γίνεις Πολυπολιτισμική αλοιφή …. έτσι όλως τυχαίως λες να σου κουβαλάνε εδώ τους ΛΑΘΡΟ ;
Καλά για το τσιπάρισμα ούτε λόγος ….. από το μαιευτήριο το παιδί θα βγαίνει με την βούλα …. σαν καρπούζι !
Προτεραιότητα στο περιβάλλον και την πεταλούδα Ξεσκουληκοψάλιξ ….. ο άνθρωπος έπεται, γι” αυτό και το μάντρωμα έρχεται …. γκέτο παιδί μου γκέτο …. κίνηση μόνο με άδεια και σε συγκεκριμένο χώρο …. δεν μπορεί ο κάθε ένας να διαταράζει με το έτσι θέλω το περιβάλλον.
Τα σκόρδα χοντραίνουν όταν αργιεύουν …. αυτό θα επιτευχθεί …. με απλό αλλά οδυνηρό τρόπο….. δεν βαριέσαι καημένε τα δίποδα θα σκεφτούνε τώρα ;;
Απλά πράγματα – χημειοψεκασμοί, μικροκυματικές ακτινοβολίες, φθόρια, ιοί, έμπολοι, ξέμπολοι, εμβόλια κλπ. κλπ. ….. θα βοηθήσουν ….. κατά το δοκούν πάντα …. μην είμαστε και πλεονέχτες !!
Αυτά και άλλα πολλά ….. αλλά μην σε ζαλίζω τώρα ….. εσύ έχεις υψηλά πράγματα να σκεφτείς …. με βλακείες και συνωμοσιολογικές μπούρδες θα ασχολείσαι τώρα ;;
Όμως επειδή ποτέ κανείς δεν σε ρώτησε …. και συ δεν σκέφτηκες μπας και κουράσεις το μυαλουδάκι σου ….. φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Είπαμε όχι μόνο δεν σε ρώτησαν αλλά σε τάϊσαν και κουτόχορτο που μάσησες ευχάριστα και με πολύ τουπέ.
Σου είπαν …. τώρα έχεις ψωροδραχμή …. εμείς θα σε βάλουμε στας Ευρώπας και θα αποκτήσεις δύναμη, θα έχεις ….. Ευρά.
Και ΣΥ ως ζώον τετράποδο πλέον που είχες γίνει λόγω που σου είπαν ότι στα τέσσερα είναι καλύτερα, όχι μόνο έτρεξες αλλά περιχαρής πέταξες την σκούφια σου …. και την άλλη μέρα η τυρόπιτα από 50 Δραχμές πήγε ένα και ενάμισι Ευρώ …. αλλά πλέον ήσουν Ευρωπαίος και με την βούλα.
Έτσι πάει το δικαίωμα να έχουμε δικό μας νόμισμα …… και τώρα ψάχνεις για Ευρά αλλά που …… άλλοι πλέον σου λένε αν θα έχεις …. ακόμη και αυτά που έχεις !!
Είπαμε θα σου ρίξω συνωμοσιολογικά να μπουχτίσεις …. μέχρι που να πετάγεσαι στον ύπνο σου, όχι που θα σε αφήσω να την βγάλεις έτσι στο χαλαρό ….. ρε θα σου αλλάξω τα φώτα …. για να τα βρουν έτοιμα τα παιδιά να μην ζοριστούν ….
Λοιπόν τέρμα …. η πλάκα και τα αστεία.
ΑΝ δεν κουνηθούμε ακόμη όσο έχουμε καιρό …. όλα αυτά που σου αράδιασα παραπάνω όσα δεν έγιναν σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα …. και το θέμα δεν είναι ότι απλά θα ταλαιπωρηθούμε, θα υποφέρουμε και θα κακοπεράσουμε ένα διάστημα, αλλά ότι εάν αυτά γίνουν και εδραιωθούν τότε πάπαλα, θα χάσουμε και την δυνατότητα να περνάμε μηνύματα και πληροφόρηση καθώς όλα θα έχουν γίνει απόλυτα ελεγχόμενα και όποιος κουνιέται …. ξεπάστρεμα ή στην καλύτερη τέλειος περιορισμός.
Οπότε ένα πράγμα μας μένει :
Εδώ και τώρα ΕΞΩ από την Ε.Ε.
Επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα
Επανεξέταση Συνθηκών-Συμφωνιών και προτεραιοτήτων
Και με τα μούτρα στην δουλειά …… να το παλέψουμε.
ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ για ΕΜΑΣ και τα ΠΑΙΔΙΑ μας !!!!
Πάρτε και άλλο καφέ και …. προχωράμε
συνέχεια στο Τρίτο Μέρος – 3 από 5 // Και τώρα …. τι Κάνουμε ; Κανόνισε ΜΑΛΑΚΑ …… να χάσεις και την τελευταία σου ευκαιρία να αντιδράσεις !!
Αυτά ……….

Δεν υπάρχουν σχόλια: