x

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

*ΠΡΟΣΟΧΗ* Successtravel, η νέα σελίδα ταξιδιωτικής ΑΠΑΤΗΣ στο FACEBOOK




Μια νέα σελίδα εξαπάτησης αφελών, έκανε την εμφάνιση της στον μαγικό κόσμο του facebook στον οποίο οι κάθε είδους απατεώνες έχουν βρει πεδίο δόξης λαμπρό. Το όνομα της Successtravel.
Η σελίδα υπόσχεται τουριστικά πακέτα σε όλο τον κόσμο σε πολύ χαμηλό κόστος, αρκεί τα χρήματα να κατατεθούν αμέσως σε τραπεζικό λογαριασμό. Φυσικά οι εκδρομές ποτέ δεν πραγματοποιούνται και το μόνο ταξίδι που κάνουν τα θύματα είναι προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, τον ΕΟΤ και τις άλλες αρμόδιες αρχές για να καταγγείλουν το πάθημα τους.
Από τον ανορθόγραφο και ασύντακτο τρόπο με τον οποίο διατυπώνονται οι προσφορές στην σελίδα, από την μεθοδολογία που χρησιμοποιεί αλλά και από τα πλαστά προφίλ που λειτουργούν ως αβανταδόροι, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε σε ποιον ανήκει. Η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα δηλώνει έδρα την Αθήνα ενώ η πραγματικότητα είναι Θεσσαλονίκη. Για να κάνει πιο αληθοφανείς τις ψευδείς προσφορές του χρησιμοποιεί φωτογραφίες από εκδρομές διαφόρων γκρουπ, φωτογραφίες που έχει “κλέψει” από σελίδες άλλων τουριστικών γραφείων όπως του Club 18-24 που πραγματοποιεί κυρίως φοιτητικές εκδρομές.
Από τότε που ξεκίνησε αυτή η τραγική ιστορία ως Hobby Travel έχει αλλάξει πολλά ονόματα. Όλο αυτό το διάστημα δεκάδες καταγγελίες έχουν φτάσει στον ΕΟΤ και ανάλογες μηνύσεις κατατέθηκαν στα δικαστήρια. Ωστόσο η ιστορία συνεχίζεται αφού τα κορόιδα φαίνεται να είναι ατελείωτα. Πως αλλιώς να κατονομάσουμε όλους αυτούς που πρόθυμα πιστεύουν τις κραυγαλέες υποσχέσεις μιας σελίδας στο facebook και τρέχουν να καταθέσουν χρήματα σε έναν άγνωστο λογαριασμό, πιστεύοντας παραμύθια περί low cost. Πως αλλιώς να κατονομάσουμε όλους αυτούς που νιώθουν ικανοί να κάνουν μια αγορά από το facebook αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούν να κάνουν μια μικρή έρευνα στο Google για να μάθουν αμέσως και εύκολα τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά αφού οι δημοσιευμένες καταγγελίες είναι πάρα πολλές..
Γι΄ αυτό λοιπόν προσοχή. Κοινοποιήστε την είδηση και ειδοποιείστε τους φίλους σας γιατί ο κίνδυνος να την πατήσουν είναι υπαρκτός. Άλλωστε αν κάποιος εξαπατηθεί θα το καταλάβουμε αμέσως καθώς η σελίδα θα κλείσει για να εμφανιστεί αργότερα με ένα άλλο όνομα.

http://www.facebook.com/pages/Successtravel/255170487947813

Δεν υπάρχουν σχόλια: